Home » Bez kategorii » OBCHODY EUROPEJSKIEGO DNIA ZDROWEGO JEDZENIA I GOTOWANIA

OBCHODY EUROPEJSKIEGO DNIA ZDROWEGO JEDZENIA I GOTOWANIA

„Zerówiaczki” z oddziałów przedszkolnych w ramach realizacji projektu „Moje zdrowie – moja siła, wielka moc” oraz obchodów Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania przygotowały wyjątkowe przekąski – wyjątkowe, bo zdrowe i pyszne.

Zrobiły między innymi owocowe szaszłyki  wyglądające bajecznie kolorowo. Nie obyło się bez samodzielnie przygotowanych zdrowych kanapek, które szybko zniknęły z talerzyków. Miały również okazję napić się świeżo wyciskanych soków z marchewek, jabłek, buraków, pomarańczy. O dziwo największe zainteresowanie wzbudził ten z  cytryny … chodź nie obyło się bez kwaśnej miny.

Była to dobra okazja do kształtowania zdrowych nawyków żywieniowych, uświadamiania jak ważne jest spożywanie regularnych posiłków oraz konsekwencjach złej diety.