Jadłospis na okres od 17-21 września 2018r.

poniedziałek: 17.09.2018r.

śniadanie: chleb żytni z masłem, sałatą i szynką, kawa zbożowa z mlekiem

II śniadanie: warzywa

obiad: barszcz biały z jajkiem i kiełbasą ,chleb, makaron z serem twarogowym z tłuszczem, sok

podwieczorek: kisiel z owocami, chrupki kukurydziane

 

wtorek: 18.09.2018r.

śniadanie: płatki śniadaniowe wielozbożowe na mleku, chleb zwykły z masłem i ogórkiem

II śniadanie: owoce

obiad: zupa wiejska, kotlet schabowy, ziemniaki, pomidory z jogurtem, woda z cytryną

podwieczorek: bułka pszenna z margaryną i miodem, mleko

 

środa: 19.09.2018r.

śniadanie: bułka grahamka z margaryną, pasztetem drobiowym, pomidorem, kakao

II śniadanie: owoce

obiad: zupa brokułowa, gulasz mięsny, kasza gryczana, buraczki, kompot

podwieczorek: maślanka z owocami, podpłomyk bezcukrowy

 

czwartek: 20.09.2018r.

śniadanie: musli z suszonymi owocami na mleku, bułka pszenna z masłem

II śniadanie: owoce 

obiad: zupa pomidorowa, udziec z kurczaka pieczony, ziemniaki, mizeria, kompot

podwieczorek: chałka z serkiem waniliowym, owoce, herbata

 

piątek: 21.09.2018r.

śniadanie: chleb pszenny z margaryną, żółtym serem, keczupem, kawa zbożowa z mlekiem

II śniadanie: owoce

obiad: kapuśniak z kapusty kiszonej, chleb, ryba po grecku, ziemniaki, kompot

podwieczorek: galaretka z owocami