Jadłospis na okres od 19 – 23 lutego 2018r.

poniedziałek 19.02.2018r.

śniadanie: chleb z ziarnami z masłem, szynką wieprzową i ogórkiem, kakao
II śniadanie: warzywa
obiad:  zupa z zielonego groszku,naleśniki z serem polane jogurtem z dżemem, kompot
podwieczorek: owoc, ciastko wielozbożowe bezcukrowe

wtorek 20.02.2018r.

śniadanie: chleb zwykły z masłem, twarożkiem z jogurtem i szczypiorem, kawa zbożowa z mlekiem
II śniadanie: owoce
obiad: rosół z makaronem, potrawka z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot
podwieczorek: soczek marchwiowo- owocowy, wafel kukurydziany

 

środa 21.02.2018r.

śniadanie: płatki owsiane na mleku, bułka pszenna z masłem i pomidorem
II śniadanie: owoce
obiad: zupa ogórkowa, pieczeń rzymska, kasza gryczana, marchewka z groszkiem,  kompot
podwieczorek: chleb pszenno-żytni z masłem, sałatą i żółtym serem, herbatka

 

czwartek 22.02.2018 r.

śniadanie: chleb pszenny z masłem, pasztetem drobiowym i ogórkiem, kakao
II śniadanie: owoce
obiad: zupa jarzynowa, gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, kompot
podwieczorek: budyń z owocami, podpłomyk bezcukrowy

 

piątek 23.02.2018 r.

śniadanie: musli z owocami suszonymi na mleku, bułka grahamka z masłem i papryką
II śniadanie: owoce
obiad: krupnik jęczmienny, kotlet rybny, ziemniaki, surówka z pora z marchewką, woda z cytryną
podwieczorek: bułka pszenna z masłem i pomidorem, kawa zbożowa na mleku